EnglishMagyar

Adóhatósági ellenőrzési funkció

október 09, 2015

Tisztelt Partnerünk!

NAV jogszabályváltozások miatt 2016.01.01.-től minden számlázó rendszernek, így az Önök által számlázásra használt Flexys rendszereknek is rendelkezniük kell az Adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás elnevezésű menüponttal!

Jövő január elsejétől számlázásra, új számla kiállítására (amely nem érinti a program egyéb funkcióit, mint például a Front Office foglalások kezelése, érkeztetés, utaztatás, listázás) TILOS lesz használni olyan elavult, nem frissített számlázásra képes programot, amely nem tartalmazza ezt a funkciót!

Miért fontos az adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás funkció?

A rendszerelem működése és elnevezése is minden számlázó programban egységes, azt jogszabályban (23/2014-es NGM rendelet, 2. és 3. melléklet) meghatározott formátumú (XML) fájlba menti, és csak a számlák adatait tárolja, amely amúgy is leolvasható a számláról. A fájl nem tartalmaz semmilyen egyéb információt (pl. egyéb bizonylatokat, szállítóleveleket, nyugtás eladásokat, készletinformációkat, partner- vagy terméktörzset).

Fontos, hogy ezt a menüpontot kizárólag csak akkor kell használnia, ha Ön NAV ellenőrzést kap.


Az adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás funkció a Flexys rendszerének központi főmenüjéből érhető el.

Fő célja, hogy a számítógéppel kiállított számlák elsődleges ellenőrzése egyszerűbb és gyorsabb legyen. A könnyen elérhető menüpont pedig a helyszíni ellenőrzés során segíti a NAV ellenőr munkáját.

 

ahea

A FLEXYS Kft. rendszerei mindig naprakészen megfelelnek az aktuális jogszabályi háttérnek. Amennyiben az Ön által használt valamelyik számlázásra alkalmas FLEXYS rendszer fut (Front Office, Klub, Gyógyászat, Éttermi Számlázó, Főkönyvi könyvelés) és ebből ki is állítanak számlákat, vagy az elavultságuk miatt általunk nem támogatott és fejlesztett DOS rendszerben használt számlázásra alkalmas FLEXYS rendszer fut, úgy mindenképp szükséges a FLEXYS rendszerének frissítése.

Aktuális árainkról, és a frissítés menetéről kérjük, érdeklődjön a Flexys Kft. +36 1 368 2076 központi telefonszámán vagy küldjön egy emailt a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címre, hogy kollégánk fel tudja önnel venni a kapcsolatot.

Amennyiben Önök rendelkeznek olyan bérleti vagy követési szerződéssel, amely alapján jogosultak a mindenkori legfrissebb verzióra, úgy a frissítés pontos időpontjával kapcsolatban érdemes érdeklődnie központi elérhetőségeinken.

Üdvözlettel:

Flexys Számítástechnikai Rendszerház Kft.