EnglishMagyar

Fürdő megoldások

A FLEXYS Integrált Gyógyfürdő Rendszer előnyei:

A Flexys a gyógyfürdők üzemeltetétéséhez szükséges összes ügyviteli szoftvert elkészítette, ami egyedülálló. Komplexen szállítja a szoftvereket a servert, a kasszákat,  a számítógépeket a hálózatot és hálózati eszközöket, a beléptető villákat – saját kontrollereivel -, parkoló sorompókat, az öltözőszekrényeket a szekrényzárakkal, szükség esetén a videomegfigyelő-biztonsági, a tűzjelző, és audió rendszert. A fenti redszereket egy egységes rendszerré integrálja és biztosítja az on-line működést ( nincsenek a különböző rendszerek közötti interface-ek ). Flexys a fenti komplex rendszer tervezéséhez szaktanácsot ad, üzembehelyezi, oktatja, és az üzemeltetéshez támogatást nyújt.

A rendszer működési elve:

Érkezéskor a vendégek a kasszánál vásárolhatják meg a belépőket – bérleteket egyéb szolgáltatásokat valamint pénzt tölthetnek fel a virtuális pénztárcájukba, amiről a rendszer egy APEH –es nyugtát vagy egyszerűsített készpénzes számlát nyomtat és egy chipet tartalmazó karórát, kártyát, vagy vonalkódot kapnak a vendégek, amely tartalmazza a belépési jogosultságot a fürdő meghatározott területeire valamint a megvásárolt szolgáltatásokat és a feltöltött pénzt. A belépést az átjárókon ( villák, forgókeresztek, kapuk ) a különböző zónákba a vendégek számára a kaszarendszerben megvásárolt belépőjegy ( karóra stb ) biztosítja oly módon hogy a vendég a karórát a villa olvasójához tartja, az olvasó kiolvassa a karóra adatait és a rendszer ennek alapján a vendégnek – amennyiben jogosult az adott szolgáltatás igénybevételére zöld lámpával esetleg hangjelzéssel, szövegbemondással jelzi a jogosultságot a belépésre. A vendégek az öltözőszekrényeket – kabinokat átöltözés után a karórájukkal zárhatják be, majd  később nyithatják ki. A vendégek az általuk megvásárolt  szolgáltatások  ( masszázs, szauna, iszap, galván stb. ) igénybevételének időpontját a diszpécserek határozzák meg. A vendégek tájékoztatására a rendszerhez opcionálisan infoterminálok csatlakoztathatók, amelyek elsődleges feladata hogy a vendégek bármikor lekérhessék a karórájukkal a belépőjegyük, benntartózkodásuk adatait, annak érvényességét az öltözőszekrényük számát, az általuk megvásárolt szolgáltatásokat és azok igénybevételének időpontját valamint a kezelőhelyet ahol a kezeléseket igénybevehetik és amennyiben a karóra pénztárcaként is üzemel a vendég megtekintheti az általa befizetett összeget, az eddigi fogyasztásokat és a maradék rendelkezésére álló összeget. A vendégek a szolgáltatásokat a kezelőhelyeken vehetik igénybe, aminek időpontját és helyét az infoterminálokon megtekinthetik. A szolgáltató helyiségbe a vendég az áteresztő ponton  karórájának leolvasásával juthat be.

A vendégek ételt – italt, szolgáltatásokat vásárolhatnak a fürdő területén, amit opcionálisan a Flexys éttermi, shop, gyógyászati, fürdő stb. kasszákon, a karórájukkal fizethetnek ki. A vendégek távozása a kijáratoknál a forgúvillákon található karóra elnyelőbe helyezik a karórájuk, ami után távozhatnak a fürdő területéről. Amennyiben a karóra virtuális pénztárcaként is üzemel az óraelnyelő amennyiben a virtuális pénztárca egyenlege nem nulla a vendéget a pénztárhoz küldi a számla rendezésére. A fürdő dolgozóinak munkaidőnyilvántartását a rendszer a beléptető terminálok segítségével elvégzi. A fürdő egységeinek szükséges étel-ital, műszaki anyag, tárgyieszköz készletvezetését a rendszer közvetlenül ( On-Line ) emberi beavatkozás nélkül automatikusan végzi. A fürdő egységeinek árbevételét a főkönyvi könyvelési rendszer közvetlenül ( On-Line ) emberi beavatkozás nélkül automatikusan végzi.

A FLEXYS Integrált Gyógyfürdő Rendszer elemei:

FLEXYS NAV-os ÉRTÉKESÍTŐ BELÉPTETŐ KASSZARENDSZER: A rendszer biztosítja a fürdő belépőjegyeinek, bérleteinek valamint gyógyászati-fizikoterápiás és egyéb szolgáltatásainak az értékesítését. 

FLEXYS VIRTUÁLIS PÉNZTÁRCA - számlakezelő - rendszer: A rendszer biztosítja hogy a vendégek karórája mintegy virtuális pénztárcaként működjön amit a belépőjegy vásárlásakor feltölthetnek.

FLEXYS BELÉPTETŐ RENDSZER: A rendszer biztosítía a ( kapuk, forgóvillák ) vezérlésével a vendégek ellenőrzött ki és beléptetését, Segítségével biztosított a szolgáltatások, szekrények, kabinok igénybevételének, valamint jogosult használatának, ellenőrzése.

FLEXYS GYÓGYÁSZATI DISZPÉCSER RENDSZER: A rendszer biztosítja az orvosok részére a vendégekkel kapcsolatos adminisztrációs tevékenységek számítógépes megoldását, a vendég kartonok nyilvántartását. A vendégek által vásárolt szolgáltatások automatikus vagy mauális diszpécslését, a TAj –szám ellenőrzést,  az „E” jelentés elkészítését és automatikus továbbítását.

FLEXYS INFO TERMINÁL: a rendszer biztosítja a vendégek számára a karórájukon található adatok megtekintését az infoterminálokon

FLEXYS NAV-os ÉTTERMI KASSZARENDSZER: A rendszer biztosítja a fürdő területén található éttermek, büfék és egyéb értékesítő helyek számára a gyors pontos rugalmas kiszolgálást.

FLEXYS ÉTEL-ITAL RAKTÁRI ERNDSZER: A rendszer biztosítja az éttermek, büfék és egyéb értékesítő helyek raktári készleteinek vezetését – ellenőrzését.

FLEXYS MŰSZAKI ANYAGNYILVÁNTARTÁSI ERNDSZER: A rendszer biztosítja a fürdő műszaki, tisztítószer, textilia stb.  raktári készleteinek vezetését – ellenőrzését.

FLEXYS DOLGOZÓI MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ – BEOSZTÓ RENDSZER: A rendszer biztosítja a dolgozók munkaidejének beosztását és ennek megfelelően a munkahelyre való bejutást engedélyezi valamint a dolgozói mozgásokat rögzíti.

FLEXYS FŐKÖNYVI KÖNYVELÉS RENDSZER: A rendszer biztosítja a fürdő könyvelését, vevő-szállító folyószámla, pénztár stb. kezelését

FLEXYS TÁRGYIESZKÖZ NYILVÁNTARTÓ RENDSZER: A rendszer biztosítja a fürdő tárgyieszközeinek ( épületek, gépjárművek, számítógépek, bútorok stb. leltáriszámos nyilvántartását, valamint amortizációjának automatikus számítását és vezetését.

A rendszer felépítése:

A szerver és a kassza Linux operációs rendszeren működik. A kassza számítógépek és kontrollerek a szerverrel az adatforgalmat ethernet hálózaton TCP/IP protokolon keresztül bonyolítják le. A kontrollerek a kapukon lévő kártyaolvasókkal soros porton keresztül kommunikálnak. A szerveren a Flexys sajátfejlesztésű adatbázis kezelője fut. A szerver tükrözött merevlemezen tárolja az adatokat.

Működési elv:

A kasszában eladnak egy jegyet. Ez a tranzakció a szerver adatbázisába kerül. Egy szerveren futó program erről az új tranzakciókról a szükséges információkat azonnal elküldi a kontrollereknek, amelyek a kapukat vezérlik. A kapukon történő áthaladásról a kontrollerek elküldenek egy rekordot a szervernek, mely a Flexys adatbázisában tárolódik.  Áramszünet, vagy hálózati problémák esetén a kontrollerek a beléjük töltött információk alapján működtetik a kapukat. Az üzemszerű működés biztosítását követően a kontrollerek az addig tárolt tranzakciókat leküldik a szerveren futó programnak. Az eladott jegyekről utólagosan a szerver programja küldi el az információt a kontrollernek, biztosítva az adatszinkronitást. Irodai munkaállomásokon a rendszer törzsadatainak kezelésére, a különböző listák lekérésére van lehetőség.

Érkezéskor a vendégek a kasszánál egy chipet tartalmazó karórát, kártyát, vagy vonalkódos jegyet kapnak, amely tartalmazza a belépési jogosultságot az intézmény meghatározott területeire.  Az átjáró vezérlők hagyományos beléptető funkciókat látnak el, korlátozva a vendégek és a személyzet mozgását a védett zónákon belül. Az átjárón történő mozgás engedélyezése a kiépített hálózaton keresztül történik.
- Dolgozói órák/kártyák kezelése
- Rugalmasan paraméterezhető bérletkombinációk
- Mozgássérült jegynek megfelelő kapuvezérlés
- Időpont és időtartam korlátozott jegyek (kiléptetés)

Szekrény rendszer
Az öltöző térbe különböző típusú és zár szerkezetű szekrények helyezhetők el. A kulccsal nyitható szekrények használata esetén a vendégek a szolgáltatás megvásárlásakor a pénztárban/recepción veszik át az azonosított szekrény kulcsát. Ennél korszerűbb megoldást jelent az értékesítő vagy kiosztó módon működő szekrény rendszer kialakítása, mely esetben a beléptetésnél használt azonosító eszköz alkalmas a szekrény nyitására-zárására. A szoftver automatikusan vagy manuálisan kiosztja nyugtaadás során a szekrényszámokat, amelyeket az infoterminálon vagy a szekrényterminálon lehet megtekinteni.  

Integrálható rendszerek

  • targyi-eszkoez-nyilvantarto
  • klub-nyilvantarto
  • vallalatiranyitasi-rendszer
  • aruforgalmi-rendszer
  • anyagnyilvantarto-rendszer
  • fokonyvi-konyveles-rendszer
  • wellness-rendszer
  • fuerdo-belepteto-rendszer
  • gyogyaszati-rendszer