EnglishMagyar

Számlázó rendszer

Egységesített kezelőfelülettel rend- elkező szolgáltatáscsomag, melynek elsődleges célja a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelő tartalmú és alakiságú bizonylatok (számlák, számlát helyettesítő okmányok) előállítása. A vonatkozó jogszabályok szabta kereteken belül a rendszer nagyfokú szabadságot ad a számla tartalmának és kötetlen formai elemeinek testre szabására, a vevő és a kibocsátó igényeihez való igazításra. Adatbiztonsági rendszere többszörözött, a normál Flexys szabványon felül további elemek védik az illetéktelen beavatkozástól, az idegenkezűségtől és a működtetési környezet meghibásodásai miatt bekövetkező esetleges adatsérülésektől. 

Opciói között szerepel a folyamatos teljesítésű üzemmód, valamint többrétű igazodási lehetőség a kurrens adózási törvényekhez, a számlakibocsátó gazdasági profiljának és számviteli politikájának leginkább megfelelő módon. 

Pénzügyi besorolás szerint lehetőséget ad készpénzes és hitel jellegű bizonylatok készítésére. Fizetési módok közül a honos vagy idegen valutakészpénzt, illetve bármely általánosan elfogadott, vagy belső használatra kialakított készpénz helyettesítő eszközt támogat. A gyakorlatnak megfelelően lehetőséget ad több fizetőeszköz egyed, illetve típus vegyes használatára egyetlen készpénzes besorolású bizonylaton belül is. 

Deviza alapú számlázási opciója naprakész, automatizált megoldást ad az árfolyamokkal kapcsolatos problémák megoldására, miközben figyelembe veszi a devizaliberalizációról szóló legfrissebb törvényi előírásokat. Szeparáltan kezeli a pénzügyi és a számlázási árfolyam-különbözetet, ez utóbbi forgalomra gyakorolt hatása a felhasználó igényéhez igazítva, egyéni statisztikai szempontok szerint állítható be. 

Előlegről szóló bizonylatok készítését a program automatikus folyószámla-kezeléssel kapcsolja össze, megkönnyítve ezzel a beszedett előlegek nyilvántartását és azok felhasználásakor készülő bizonylatokon való korrekt elszámolását. 

A számlázással kapcsolatos műveletek (terhelés, terhelés korrekció, bizonylatkészítés, bizonylat másolat, érvénytelenítés, helyesbítés) személyi jogosultságrendszeren keresztül korlátozhatók a felhasználói kör számára, illetve ellenőrizhetők a vezetők által. 

A bizonylatolt forgalomról kasszakimutatás és listák készülnek. A forgalom napi szinten zárlatolt, illetve a honos készpénz és idegen valuta készpénz bevételek elkülönített kezelése és elszámoltatása megoldott.

 

Integrálható rendszerek

  • targyi-eszkoez-nyilvantarto
  • anyagnyilvantarto-rendszer
  • telefon-interface
  • aruforgalmi-rendszer
  • fokonyvi-konyveles-rendszer
  • klub-nyilvantarto
  • vallalatiranyitasi-rendszer